Αρχική Δωρεάν Προράμματα Διά Βίου
Πράξη: Προγράμματα Διά Βίου Εκπαίδευης από τους Κοινωνικούς Εταίρους για την Ανάπτυξη Οριζοντίων και Κοινωνικών Δεξιοτήτων PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 10 Ιούλιος 2014 15:31

Το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), στο πλαίσιο των πράξεων με τίτλο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ – Α.Π. 7 & 8» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.)  και εθνικών πόρων, πρόκειται να υλοποιήσει δωρεάν προγράμματα διά βίου εκπαίδευσης σε απασχολούμενους στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Πληροφορίες για τα περιεχόμενα των προγραμμάτων διά βίου εκπαίδευσης θα βρείτε εδώ

 

Για την ένταξη στο μητρώο εκπαιδευτών

Για τη δήλωση συμμετοχής εκπαιδευομένων στα προγράμματα διά βίου εκπαίδευσης

Για την ένταξη στο μητρώο μεντόρων

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: 30 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΛΥΣΗ ΥΠΟΕΡΓΩΝ

Υποέργο 5 – Υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης

Το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ θα υλοποιήσει 80 δωρεάν προγράμματα διά βίου μάθησης, τα οποία θα έχουν διάρκεια 70 ώρες και θα υλοποιηθούν αξιοποιώντας τις αρχές του μικτού συστήματος μάθησης (blended learning) - 35 ώρες εκπαίδευση δια ζώσης διδασκαλία και 35 ώρες με τη μεθοδολογία της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων αναμένεται να ανέλθει σε 1.600 άτομα πανελλαδικά (20 άτομα /σεμινάριο).

 

Δικαιούχοι συμμετοχής: Απασχολούμενοι στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, δηλ. εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, εργαζόμενοι και συμβοηθούντα μέλη των μικρών βιοτεχνικών και εμπορικών επιχειρήσεων, άνω των 18 ετών.

 

Υποέργο 1 - mentoring

Η δράση mentoring αποσκοπεί στην καθοδήγηση, συμβουλευτική και υποστήριξη των εκπαιδευθέντων συγκεκριμένων θεματικών αντικειμένων. Η προσδοκία είναι ότι η ατομική συμβουλευτική θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης και θα συμβάλλει στην καλύτερη αξιοποίηση  των γνώσεων που αποκτήθηκαν, μετά τη λήξη της εκπαίδευσης και σε «πραγματικές συνθήκες» ζωής και εργασίας.

Η συγκεκριμένη δράση θα αφορά ωφελούμενους από όλους τους συμμετέχοντες φορείς. Αναμένεται να εφαρμοστεί πιλοτικά σε 800 ωφελούμενους.