Αρχική Ανακοινώσεις Δελτίο Τύπου για την ενημερωτική εκδήλωση του Γραφείου Ισότητας ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ στη Θεσσαλονίκη
Δελτίο Τύπου για την ενημερωτική εκδήλωση του Γραφείου Ισότητας ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ στη Θεσσαλονίκη PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 25 Απρίλιος 2013 00:00

Το Γραφείο Ισότητας ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΣΕΓΕ) και με την υποστήριξη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), πραγματοποίησε την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013, ενημερωτική εκδήλωση στους χώρους του Επιμελητηρίου της περιοχής.

Η εκδήλωση είχε ως κύριο στόχο την πληροφόρηση αναφορικά με τις δράσεις που έχει αναλάβει το Γραφείο Ισότητας, αλλά και τις γενικότερες υπηρεσίες που προσφέρονται από τις δομές του ΙΜΕ και του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κύριος Ιωάννης Παπαργύρης. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, παρουσίασε τις βασικές θέσεις, επιδιώξεις και στόχους της ΓΣΕΒΕΕ, ενώ αναφέρθηκε και στις δράσεις που έχει αναλάβει το ΙΜΕ και ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, με στόχο την ουσιαστική και πολύπλευρη στήριξη των αυτοαπασχολουμένων και των μικρών επιχειρηματιών, υπό το πρίσμα των υφιστάμενων κοινωνικοοικονομικών συνθηκών.

Στην ομιλία του ο κ. Παπαργύρης τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί ένας μεγάλος αριθμός έργων και δράσεων με στόχο τη θεσμική και οργανωτική ενίσχυση της ΓΣΕΒΕΕ και των Ομοσπονδιών μελών της, επιδιώκοντας τη διαμόρφωση προτάσεων και πολιτικών προς όφελος των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Επιπλέον, ο Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αναγκαιότητα  ενίσχυσης του ρόλου των γυναικών τόσο στην εργασία και τις επιχειρήσεις, όσο και στα κέντρα λήψης αποφάσεων με απώτερο στόχο τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν από στελέχη του ΙΜΕ και ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ οι βασικότερες υπηρεσίες που προσφέρονται από τους δύο φορείς. Στο πλαίσιο αυτό, ο κος Βασίλης Σιωμάδης, Προϊστάμενος του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ στη Θεσσαλονίκη, ανέπτυξε εκτενώς τις δράσεις εκπαίδευσης και απόκτησης προσόντων για αυτοαπασχολούμενους και νέους επιχιερηματίες. Από την πλευρά της η κα Ιωάννα Προφύρη, υπεύθυνη του Γραφείου Ισότητας ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρουσίασε αναλυτικά τόσο τις υπηρεσίες και δράσεις του Γραφείου, όσο και του Δικτύου Επιχειρηματικότητας αλλά και της Μονάδας Καινοτομίας και Συνεργατικών Σχηματισμών που λειτουργούν στο πλαίσιο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο κος Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, καθώς και η κα Δέσποινα Τριακοσάρη, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η κυρία Πόλυ Αλεξιάδου, Αντιπρόεδρος Β΄ του ΣΕΓΕ. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι τοπικών και κλαδικών ομοσπονδιών, καθώς και άλλων τοπικών φορέων.

Σχετικά αρχεία: