Αρχική Ανακοινώσεις Ποιοι, που και γιατί αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα
Ποιοι, που και γιατί αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα PDF Εκτύπωση E-mail
Τρίτη, 27 Μάιος 2014 12:29

Συνέντευξη Τύπου με θέμα την παρουσίαση του πρώτου συνεργατικού σχηματισμού (Cluster) Συντονισμένης Διαχείρισης Απομακρυσμένων και Διάσπαρτων Ακινήτων, το οποίο απαρτίζεται από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, με τον συντονισμό και την υποστήριξη της ΓΣΕΒΕΕ, όπως και των αποτελεσμάτων της έρευνας «Το προφίλ του σημερινού αγοραστή κατοικίας» που διενέργησε η Ένωση Μεσιτών Πιστοποιημένων Πραγματογνωμόνων Ελλάδας (ΕΠΠΑ), δόθηκε την Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014 και ώρα 11:00 π.μ., στο Αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ.

Το Cluster συγκροτήθηκε από Μεσίτες Ακινήτων, καταρτισμένους σε θέματα εκτίμησης και διαχείρισης ακινήτων, Εταιρεία Μηχανικών όλων των ειδικοτήτων, Νομικών, Φοροτεχνικών κ.α., με σκοπό την υποστήριξη σε θέματα διαχείρισης ακινήτων που βρίσκονται μακριά από τους ιδιοκτήτες τους (Ομογενείς) ή και διάσπαρτης σε όλη την επικράτεια (Κληροδοτήματα, Τράπεζες, Δημόσιοι φορείς).

Η δε έρευνα εξετάζει το ποιοι, που, πως και για ποιο σκοπό αγοράζουν σήμερα ακίνητα στην Ελλάδα.  Βασίστηκε σε πραγματικές συναλλαγές που ολοκληρώθηκαν τους πέντε πρώτους μήνες του 2014 σε 11 περιφέρειες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσίασαν: ο κ. Γεώργιος Καββαθάς, Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ,  ο κ. Ν. Μανομενίδης, Συντονιστής Cluster και οι κ.κ. Δ. Σαμαράς της εταιρίας Σαμαράς & Συνεργάτες Α.Ε.,  Θεολόγος Μπόσδας, Αντιπρόεδρος της ΕΠΠΑ, Δ. Μπινιάρης, Εκπρόσωπος Μεσιτών Ακινήτων στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και Θεόδωρος Σερεμετάκης, Σύμβουλος ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.