Αρχική Απασχόληση - Κοινωνική Πολιτική ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 - Έρευνα ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΑΕΕ
ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 - Έρευνα ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΑΕΕ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 09 Ιούλιος 2013 11:17

Περιεχόμενο

Επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε οικονομική ασφυξία.

Ασφαλισμένοι σε αδυναμία καταβολής των εισφορών, ανησυχούν ιδιαίτερα για το ασφαλιστικό τους μέλλον τις παροχές και την υγειονομική περίθαλψη. Και ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών σε απόλυτο αδιέξοδο κινδυνεύει με κατάρρευση το επόμενο χρονικό διάστημα.

Πρόκειται για τα ευρήματα πανελλαδικής έρευνας που έγινε σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΑΕΕ (1200 άτομα, 800 ασφαλισμένοι και 400 συνταξιούχοι), από την εταιρεία MARC ΑΕ, για λογαριασμό του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ. Η έρευνα παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια ημερίδας της Συνομοσπονδίας με θέμα: «Το Ασφαλιστικό των Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων – ΟΑΕΕ: Προβλήματα και Προοπτικές».

Το οικονομικό αδιέξοδο των επαγγελματιών και των μικρών επιχειρήσεων λόγω της κρίσης, απεικονίζεται στην έρευνα καθώς 9 στους 10 ερωτηθέντες από αυτούς που έχουν σταματήσει να καταβάλουν εισφορές, βρίσκονται σε αδυναμία τα τελευταία 2 χρόνια.

Ωστόσο, η συντριπτική πλειονότητα των οφειλετών στον ΟΑΕΕ (περίπου 70%) χρωστούν έως 10.000 €, γεγονός που σημαίνει ότι είναι εφικτή η σταδιακή ρύθμιση της οφειλής, προς το συμφέρον τόσο των ασφαλισμένων, όσο και του ΟΑΕΕ.

 
Συντάκτης

ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

 
Επισυναπτόμενα

Επισυναπτόμενα
Μέγεθος ΑρχείουΜέγεθος ΑρχείουΤελευταία Τροποποίηση
Download this file (ereuna_ime_oaee.pdf)Παρουσίαση έρευνας1523 Kb07/09/13 11:22

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 08 Οκτώβριος 2013 14:50