Αρχική Αρχείο Προγραμμάτων Ε.Π. Εκπαίδευση και διά βίου μάθηση - Υπ.Παιδείας Παροχή εισαγωγικών γνώσεων και δεξιοτήτων επιχειρηματικότητας και πληροφορικής σε αυτοαπασχολούμενους, εργαζόμενους και εργοδότες μικρών επιχειρήσεων - ΕΠΕΑΕΚ II(2.5.1.α)
Παροχή εισαγωγικών γνώσεων και δεξιοτήτων επιχειρηματικότητας και πληροφορικής σε αυτοαπασχολούμενους, εργαζόμενους και εργοδότες μικρών επιχειρήσεων - ΕΠΕΑΕΚ II(2.5.1.α) PDF Εκτύπωση E-mail

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 
Χρονική διάρκεια: 1/8/2007-30/11/2008

Το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ στο πλαίσιο του έργου «Παροχή εισαγωγικών γνώσεων και δεξιοτήτων επιχειρηματικότητας και πληροφορικής σε αυτοαπασχολούμενους, εργαζόμενους και εργοδότες μικρών επιχειρήσεων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΠΕΑΕΚ) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων υλοποίησε 106 προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης στα οποία συμμετείχαν 1071 εκπαιδευόμενοι. Οι πόλεις υλοποίησης των προγραμμάτων ήταν: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης.

 

Τα αντικείμενα εκπαίδευσης ήταν:

  • Πρόγραμμα 1: Επιχειρηματικότητα πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων
  • Πρόγραμμα 2: Βασικές γνώσεις πληροφρορικής
  • Πρόγραμμα 3: Εξειδικευμένες εφαρμογές πληροφορικής στις μικρές επιχειρήσεις

Αρχική επιδίωξη αλλά και αποτέλεσμα του έργου ήταν η βελτίωση της επιχειρηματικής κουλτούρας και των γνώσεων, δεξιοτήτων και επιχειρηματικών ικανοτήτων των απασχολουμένων στις μικρές ελληνικές επιχειρήσεις, η εξοικείωσή τους με τη χρήση των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και η ενσωμάτωση αυτών στις διαδικασίες παραγωγής, διοίκησης των επιχειρήσεων, εμπορίας και προβολής προϊόντων και υπηρεσιών.

 

Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου υλοποιήθηκαν αναλυτικά τα παρακάτω υποέργα
1) Σχεδιασμός, οργάνωση, διοίκηση, συντονισμός, υλοποίηση, παρακολούθηση και εσωτερική αξιολόγηση των προγραμμάτων δια βίου εκπαίδευσης
2) Μελέτες & έρευνες αναγκών δια βίου εκπαίδευσης
3) Ενέργειες ενημέρωσης ευαισθητοποίησης & προβολής δράσεων & αποτελεσμάτων του έργου
4) Εξωτερική αξιολόγηση των δράσεων του έργου

 

Επισυναπτόμενα
Μέγεθος ΑρχείουΜέγεθος ΑρχείουΤελευταία Τροποποίηση
Download this file (apologistika_stoixeia.doc)Απολογιστικά Στοιχεία122 Kb11/09/10 13:45

 

 

ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΕΑΕΚ