Αρχική Δελτία Τύπου ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ Συνάντηση IME ΓΣΕΒΕΕ και İSTESOB, την Τετάρτη 27 Απριλίου 2016, στην Θεσσαλονίκη
Συνάντηση IME ΓΣΕΒΕΕ και İSTESOB, την Τετάρτη 27 Απριλίου 2016, στην Θεσσαλονίκη PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 28 Απρίλιος 2016 10:16

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  27 Απριλίου 2016, στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, και Εμπόρων Ελλάδος ( ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) στην Θεσσαλονίκη, συνάντηση του Ινστιτούτου με την Ένωση Εμπορικών και Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων Κωνσταντινούπολης (İSTESOB).

Στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο  του κ. Γιώργο Καββαθά, της İSTESOB, υπό τον Πρόεδρό της, κ. FaikYilmaz, και της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, υπό τον κ. Ιωάννη Παπαργύρη. Την συνάντηση επίσης τίμησε με την παρουσία του και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννη Αμανατίδης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχθηκαν απόψεις γύρω από τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές και τουρκικές πολύ μικρές επιχειρήσεις, όπως ο έντονος ανταγωνισμός από τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, αλλά και γύρω από τις προοπτικές ανάπτυξης κοινών συνεργασιών.

Στο τέλος της συνάντησης υπογράφθηκαν σχετικά Πρωτοκόλλα Συνεργασίας  και συμφωνήθηκε η περαιτέρω εμπέδωση της μεταξύ τους συνεργασίας, μέσα από τη συνέχιση του διαλόγου, κατά τη διάρκεια επόμενης συνάντησης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια των δράσεων που έχει αναλάβει εδώ και καιρό το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για την ενίσχυση των συνεργασιών με άλλες χώρες και φορείς, ιδίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σε θέματα και σημεία κοινού ενδιαφέροντος.