Αρχική Δελτία Τύπου ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ Διακρατική Ενημερωτική Εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Cedefop
Διακρατική Ενημερωτική Εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Cedefop PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 16 Δεκέμβριος 2016 15:13

Το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), ωςεταίρος του έργου Erasmus+: “QA HiVETnet “Promoting and Implementing European Principles of Quality Assurance for Qualifications on EQF-Levels 5 to 7”, διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία Διακρατική Ενημερωτική Εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Cedefop στηνΘεσσαλονίκη, τηνΠαρασκευή 9/12/2016 τοπρωί.  Αντικείμενο της συγκεκριμένης Ενημερωτικής Εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του έργου και η διαβούλευση επί του προσχεδίου του κύριου Παραδοτέου με τίτλο: “Ευρωπαϊκές κατευθύνσεις για την Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτερη Επαγγελματική Κατάρτιση (Επίπεδα 5-7 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων)”.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Δια βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς  κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Βαριάμης Δημήτρης, η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων & Εκδηλώσεων του Cedefop κ. CorinnaFrey, το στέλεχος του Cedefop κ. Αναστασία Πούλιου, ο καθ. Σταμάτης Δημοσθένης, Μέλος Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), ο καθ. Τσακλής Παναγιώτης, Μέλος του Δ.Σ. της Αρχής Διασφάλισης & Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης κ. Παπαργύρης Ιωάννης, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, της ακαδημαϊκής κοινότητας αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Την εκδήλωση τίμησε επίσης με την παρουσία της 6μελής αντιπροσωπεία της Ένωσης Εμπορικών & Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων Κωνσταντινούπολης (ISTESOB) με επικεφαλής τον Πρόεδρος της κ. FaikYilmaz.

Τα κύριο συμπέρασμα της εκδήλωσης είναι ότι η βελτίωση και διασφάλιση της ποιότητας στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση αποτελεί κομβικό στρατηγικό στόχο των σχετικών ευρωπαϊκών πολιτικών, καθότι αποτελεί τον μοναδικό δρόμο για την αύξηση της αναγνωρισιμότητας της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, και ειδικότερα της ανώτερης.

Πάρα πολλά πράγματα όμως πρέπει να γίνουν σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος, τα οποία έχουν ήδη καθυστερήσει, και για αυτό τον λόγο πρέπει να επιταχυνθεί η εξειδίκευση και εφαρμογή των αρχών της διασφάλισης ποιότητας στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, με ιδιαίτερη εστίαση στο επίπεδο 5 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.

Δείτε σχετικά...