Αρχική Δελτία Τύπου ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ - ΕΕΑ: Επίσημη έναρξη προγράμματος Early Warning Europe
ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ - ΕΕΑ: Επίσημη έναρξη προγράμματος Early Warning Europe PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 10:09

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 στην ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη του προγράμματος με την ονομασία “European Network for Early  Warning and for Support to Enterprises and Second Starters”, που θα λειτούργει πιλοτικά στην Ελλάδα μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος COSME έως τον Δεκέμβριο του 2019.

Χορηγοί Επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και η εφημερίδα "Ναυτεμπορική", και Χορηγός Διαδικτυακής Επικοινωνίας το site Naftemporiki.gr.

Για την αίτηση συμμετοχής παρακαλώ πατήστε εδώ ή επικοινωνήστε καλώντας μας στο  2103816600 (εσωτ. 301) (IME ΓΣΕΒΕΕ) ή στο 210 3380206 (ΕΕΑ), μέχρι την Τρίτη 16/5/2017.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Σκοπός  του Δικτύου είναι:

α) Να δημιουργηθούν η κατάλληλη μεθοδολογία και τα κατάλληλα εργαλεία που αφορούν στην διαβάθμιση του επιχειρηματικού κινδύνου και την έγκαιρη προειδοποίηση των επιχειρήσεων σε κρίση. Στο πλαίσιο αυτό, θα προταθούν πολιτικές και προτάσεις – συστάσεις σε επίπεδα εθνικά αλλά και αρμοδίων Διευθύνσεων  της ΕΕ, που σκοπό θα έχουν να δρομολογήσουν την αντιμετώπιση του προβλήματος των επιχειρήσεων σε κρίση.

β) Παράλληλα, θα υλοποιηθεί μια πιλοτική εφαρμογή υποστήριξης 700 περίπου επιχειρήσεων στην Ελλάδα,  που μπορούν να ενταχθούν  στην παραπάνω ομάδα ενδιαφέροντος.

Η ανατροφοδότηση από την πιλοτική αυτή εφαρμογή, θα αποτελέσει την πρώτη ύλη για την δημιουργία συστάσεων και πολιτικών.

Οι φορείς του Πανευρωπαϊκού Δικτύου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (το οποίο χρηματοδοτείτε απευθείας από την ΕΕ) είναι 15, μοιράζονται σε 7 χώρες (Δανία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Πολωνία και Ελλάδα) και είναι τόσο δημόσιοι όσο και ιδιωτικοί. Από την Ελλάδα συμμετέχει το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ ως εθνικός συντονιστής και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.