Αρχική Δελτία Τύπου ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 29-09-2011 Σύσταση Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
29-09-2011 Σύσταση Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2011 10:28

Το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ προχώρησε στη σύσταση του Επιστημονικού του Συμβουλίου, ως καθοδηγητικού και συμβουλευτικού οργάνου, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα και κρισιμότητα της τρέχουσας συγκυρίας. Πρόεδρος του Ε.Σ. του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ ορίστηκε ο κ. Γιάννης Βαρουφάκης.
Δύο είναι οι βασικές εξελίξεις που προκαλούν ανησυχία και για το λόγο αυτό χρειάζεται η τεκμηριωμένη ανάλυσή τους που οδηγεί και στην διαμόρφωση και διατύπωση προτάσεων πολιτικής.
Η πρώτη έχει να κάνει με την κρίση στην ευρωζώνη και τα πολλά ερωτήματα που έχουν προκύψει αναφορικά με την αρχιτεκτονική της, αλλά και τις πολιτικές εκείνες που στηρίζουν το ευρώ σε συνδυασμό με την αδυναμία εξεύρεσης αξιόπιστων λύσεων από τις πολιτικές ηγεσίες των κρατών μελών.
Η δεύτερη εξέλιξη σχετίζεται με την κατάσταση και τις προοπτικές των μικρών επιχειρήσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τη βάση, δηλαδή, της Ευρωπαϊκής αναπτυξιακής πυραμίδας.
Στο πλαίσιο αυτό, το Επιστημονικό Συμβούλιο (think tank) θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη δραστηριότητα και αποτελεσματικότητα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ ώστε να διατυπώνει πιο εμπεριστατωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις πολιτικής.

 

 

Η σύνθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου είναι η εξής:

- Γιάννης Βαρουφάκης, Πρόεδρος

Καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής του Τομέα Πολιτικής Οικονομίας. Βασικοί ερευνητικοί τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται είναι η πολιτική οικονομία, η θεωρία παιγνίων, η πειραματική οικονομική και η πολιτική φιλοσοφία.

- Γιώργος Αργείτης

Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύεται στα γνωστικά αντικείμενα της μακροοικονομικής θεωρίας και πολιτικής, της πολιτικής οικονομίας και της διεθνούς πολιτικής οικονομίας

- Χρήστος Πιτέλης

Καθηγητής στην Οικονομική των Επιχειρήσεων και των Αγορών, στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ. Έχει διατελέσει σύμβουλος και επισκέπτης καθηγητής σε πολλές χώρες, διεθνείς οργανισμούς και επιχειρήσεις. Είναι Διευθυντής του Κέντρου Διεθνών Επιχειρήσεων και Μάνατζμεντ (CIBAM) στο Πανεπιστήμιο του Cambridge.

- Παύλος – Μαρίνος Δελλαδέτσιμας

Καθηγητής στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Ειδικεύεται στα ερευνητικά αντικείμενα του πολεοδομικού σχεδιασμού και χωρικής ανάπτυξης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

- Γρηγόρης Ζαρωτιάδης

Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ. Ειδικεύεται σε θέματα διεθνούς οικονομικής, οικονομικής και βιομηχανικής ανάπτυξης.

- Διονύσης Γράβαρης

Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης – Επιστημονικός Διευθυντής του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται στα πεδία των κρατικών πολιτικών, του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής πολιτικής και της πολιτικής οικονομίας.

- Παρασκευάς Λιντζέρης

Οικονομολόγος – Διοίκηση επιχειρήσεων (ΑΣΟΕΕ). Μεταπτυχιακό Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγική (Lancaster University).

Εκτελεστικός Διευθυντής του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται στην εκπαίδευση ενηλίκων, την επαγγελματική κατάρτιση και τις πολιτικές εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης.

 

Το Επιστημονικό Συμβούλιο του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ συνεδρίασε για πρώτη φορά την Τετάρτη 28/9/2011.