Αρχική Δελτία Τύπου ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 17-04-2013 Ενημερωτική εκδήλωση του Γραφείου Ισότητας ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ στη Κόρινθο
17-04-2013 Ενημερωτική εκδήλωση του Γραφείου Ισότητας ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ στη Κόρινθο PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 17 Απρίλιος 2013 14:37

Το Γραφείο Ισότητας ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων του Ν. Κορινθίας και με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Ν. Κορινθίας, πραγματοποίησε την Κυριακή 14 Απριλίου 2013, ενημερωτική εκδήλωση στους χώρους του Επιμελητηρίου της περιοχής.

Η εκδήλωση είχε ως κύριο στόχο την πληροφόρηση αναφορικά με τις δράσεις που έχει αναλάβει το Γραφείο Ισότητας, αλλά και τις γενικότερες υπηρεσίες που προσφέρονται από τις δομές του ΙΜΕ και του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο νέος Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κύριος Γεώργιος Καββαθάς. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του παρουσίασε τις βασικές θέσεις, τις επιδιώξεις και τους στόχους της ΓΣΕΒΕΕ για την ουσιαστική και πολύπλευρη στήριξη των αυτοαπασχολουμένων και των μικρών επιχειρηματιών, υπό το πρίσμα των υφιστάμενων κοινωνικοοικονομικών συνθηκών. Ο κ. Καββαθάς αναφέρθηκε στις δράσεις του ΙΜΕ και του ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων, μέσα από τη διάγνωση προβλημάτων και τη διατύπωση προτάσεων αντιμετώπισης των αναγκών τους, καθώς και την προώθηση της καινοτομίας και της συνεργασίας μεταξύ μικρών επιχειρήσεων.

Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ έκανε ξεχωριστή αναφορά στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το ΙΜΕ για την στήριξη των γυναικών αυτοαπασχολουμένων και επιχειρηματιών μικρών επιχειρήσεων, καθώς και την ενίσχυση της παρουσίας τους, τόσο αριθμητικά, όσο και ποιοτικά σε θέσεις ευθύνης στα κέντρα λήψης αποφάσεων των συνδικαλιστικών οργάνων της ΓΣΕΒΕΕ και των Ομοσπονδιών μελών της.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν από στελέχη του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ οι βασικές δομές, αλλά και οι υπηρεσίες που προσφέρονται από το ΙΜΕ και το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκαν το Γραφείο Ισότητας ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας για τις μικρές επιχειρήσεις, η Μονάδα Καινοτομίας και Συνεργατικών Σχηματισμών, καθώς και τα εκπαιδευτικά προγράμματα (σεμινάρια) που υλοποιούνται από το ΙΜΕ και ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Κορινθίας, κυρία Μαρίνα Ταουξίδη.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ν. Κορινθίας, κ. Βασίλης Νανόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας και του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου, κ. Βασίλειος Παγώνης, καθώς και εκπρόσωποι κλαδικών ομοσπονδιών, αλλά και τοπικών φορέων.