Αρχική Δελτία Τύπου ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ Υλοποίηση Σεμιναρίου Γραφείου Ισότητας ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ στα Ιωάννινα
Υλοποίηση Σεμιναρίου Γραφείου Ισότητας ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ στα Ιωάννινα PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 16 Οκτώβριος 2013 15:54

Το Γραφείο Ισότητας ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ υλοποιεί στα Ιωάννινα, στις 19 & 20 Οκτωβρίου 2013, σεμινάριο με τίτλο «Ενδυνάμωση και Αναβάθμιση των προσόντων των γυναικών αυτοαπασχολουμένων και μικρών επιχειρηματιών με στόχο τη συνδικαλιστική εκπροσώπησή τους». Στόχος της συγκεκριμένηςσειράς Σεμιναρίων/Εργαστήριων (work – shops), είναι να συμβάλλει στην αύξηση της συμμετοχής των γυναικών, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, στην ανάδειξή τους σε θέσεις ευθύνης, στα συνδικαλιστικά όργανα των επαγγελματικών κλάδων που εκπροσωπούνται από τη ΓΣΕΒΕΕ.

Η διάρκεια του Σεμιναρίου είναι 10 ώρες και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 (ώρες 16:00 έως 21:00) και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 (ώρες 10:00 έως 15:00), στο παράρτημα Ηπείρου ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, στα Ιωάννινα, 2ο χιλ. Πανεπιστημίου – Ιωαννίνων, Τ.Κ. 455 00.

Τα θεματικά αντικείμενα που θα καλυφθούν κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι τα ακόλουθα:

  1. Ισχύουσες πολιτικές για την Ισότητα των Φύλων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο
  2. Γυναικεία Επιχειρηματικότητα
  3. Συμφιλίωση ιδιωτικής – οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής
  4. Γυναίκες και Κέντρα Λήψης Αποφάσεων
  5. Τεχνικές ανάπτυξης και ενίσχυσης επικοινωνιακών δεξιοτήτων των γυναικών

Η συγκεκριμένη σειρά Σεμιναρίων απευθύνεται ως επί το πλείστον σε γυναίκες- μέλη συνδικαλιστικών οργάνων, των κλάδων της μεταποίησης, των υπηρεσιών και του εμπορίου, αλλά και σε αυτοαπασχολούμενες και επιχειρηματίες  των συγκεκριμένων κλάδων που δεν δραστηριοποιούνται συνδικαλιστικά.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Σχέδιο Δράσης για την προώθηση των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων των συλλογικών οργάνων της ΓΣΕΒΕΕ» του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση».

Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου θα υπάρξει γενικότερη ενημέρωση και για τις υπόλοιπες υπηρεσίες που παρέχονται από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.

Η συμμετοχή στο Σεμινάριο είναι δωρεάν.