Αρχική Δελτία Τύπου ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 13-02-2014 Εκδήλωση του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για την Καινοτομία και τα Πνευματικά Δικαιώματα
13-02-2014 Εκδήλωση του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για την Καινοτομία και τα Πνευματικά Δικαιώματα PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 13 Φεβρουάριος 2014 16:54

Η καινοτομία είναι το «κλειδί για τις μικρές επιχειρήσεις σε μια δύσκολη περίοδο όπως η σημερινή», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γεώργιος Κουράσης, σε εκδήλωση του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, με τίτλο «Καινοτομία, Διανοητική Ιδιοκτησία και Μικρές Επιχειρήσεις».

Ο κ. Κουράσης ανέφερε πως η ΓΣΕΒΕΕ, μέσω της Μονάδας Καινοτομίας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, τοποθετεί τις σχετικές πρωτοβουλίες σε υψηλή προτεραιότητα δίνοντας έμφαση στην παρακολούθηση των εξελίξεων, αλλά και στην ενημέρωση των μικρομεσαίων για τη σημασία της καινοτομίας και των συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων.

«Προς αυτή τη κατεύθυνση και μέσα από το ρόλο μας ως ΓΣΕΒΕΕ, προχωράμε ταυτόχρονα στο σχεδιασμό νέων προτάσεων για την άσκηση προσαρμοσμένων καινοτομικών πολιτικών για το επιχειρηματικό περιβάλλον, με έμφαση πάντα στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις» συμπλήρωσε ο Γενικός Γραμματέας.

Ως προς τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα, ο κ. Κουράσης υπογράμμισε πως ήδη έχει συσταθεί Επιτροπή διαβούλευσης με τη συμμετοχή χρηστών και δημιουργών με σκοπό τη βελτίωση του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου στην οποία μετέχει και η ΓΣΕΒΕΕ.

Στην Ημερίδα παρουσιάστηκαν οι ενέργειες της Μονάδας Καινοτομίας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, όπως, μεταξύ άλλων, η διαμόρφωση και έκδοση σύντομων ενημερωτικών οδηγών για σχετικά θέματα και η διαμόρφωση και ενεργοποίηση ενός δικτύου Οργανισμών και εμπειρογνωμόνων με στόχο τη διευκόλυνση διοχέτευσης της πληροφορίας και την εξυπηρέτηση των μικρών επιχειρήσεων.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις δράσεις των συνεργαζόμενων φορέων: η Δρ. Π. Γκαγκανάτσου Προϊσταμένη Τεχνολογικής Πληροφόρησης και Διάδοσης της Καινοτομίας του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), παρουσίασε τις υπηρεσίες και τις δράσεις του οργανισμού για τη διάχυση της γνώσης και την προστασία της βιομηχανικής ιδιοκτησίας. Αντίστοιχα, η Δρ. Ε. Σταματούδη Διευθύντρια του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και η κα. Μ. Γ. Σινανίδου, Δικηγόρος (Int. IP LL.M.) - Επιστημονική Συνεργάτιδα του ΟΠΙ, ανέλυσαν βασικά ζητήματα σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία και τα συγγενικά δικαιώματα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι της Πολιτείας, επιχειρήσεις, εκπρόσωποι και φορείς διαφόρων επιχειρηματικών κλάδων, εκπρόσωποι πανεπιστημίων και φορέων αναδιανομής καινοτομίας.

Δείτε τις παρουσιάσεις της ημερίδας