Αρχική Δελτία Τύπου ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ «Καινοτομία και Συνέργειες στον Αγροδιατροφικό Τομέα», μια επιχειρηματική συνάντηση από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ με συμμετοχή επιχειρήσεων στον τομέα της αγροδιατροφής
«Καινοτομία και Συνέργειες στον Αγροδιατροφικό Τομέα», μια επιχειρηματική συνάντηση από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ με συμμετοχή επιχειρήσεων στον τομέα της αγροδιατροφής PDF Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 04 Δεκέμβριος 2014 13:55

Το  Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ πραγματοποίησε την Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014, επιχειρηματική συνάντηση στο Κέντρο Ελληνικής Παράδοσης στη Μητροπόλεως 59, με θέμα «Καινοτομία και Συνέργειες στον Αγροδιατροφικό Τομέα».

Στην επιχειρηματική συνάντηση, το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ παρουσίασε τις προσφερόμενες υπηρεσίες του μέσα από την σκοπιά καινοτομικών πρακτικών σε επιχειρήσεις που έχουν επωφεληθεί από αυτές. Οι παρουσιάσεις, εστίασαν σε συγκεκριμένες και απτές πρωτοβουλίες καινοτομίας, που αφορούσαν σε τρεις περιπτώσεις: α) στην επίσημη πρώτη παρουσίαση του καινοτόμου επιχειρηματικού δικτύου, Δρόμοι του Κρασιού Αθήνας, β) στη Φάρμα Φωτιάδη, με κύριο αντικείμενο την εκτροφή αυτόχθονα μαύρου χοίρου και την παραγωγή καινοτομικών προϊόντων, και γ) στην επιχείρηση Φερέοικος, με κύριο αντικείμενο την ανάπτυξη και ολοκληρωμένη υποστήριξη της καλλιέργειας καθώς και την παραγωγή και τις εξαγωγές προϊόντων σαλιγκαριών.

Στην παρουσίαση συνέβαλαν και οι ειδικοί/εμπειρογνώμονες σε οινογνωσία και γαστρονομία, κ.κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης (Master of Wine) και Γιάννης Μπαξεβάνης (Σεφ), εκθέτοντας τις απόψεις τους.

Η ΓΣΕΒΕΕ και το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων λειτουργούν σε σταθερή βάση μηχανισμούς, με στόχο τη βελτίωση του ευρύτερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος για τις μικρές επιχειρήσεις. Το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, λαμβάνοντας υπόψιν του τις ανάγκες των μικρών επιχειρήσεων, έχει συστήσει τα τελευταία χρόνια συγκεκριμένα εργαλεία συμβουλευτικών υπηρεσιών και προς αυτή την κατεύθυνση, παρέχει εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες υποστήριξης σε θέματα καινοτομίας και συνεργασιών. Υπό αυτό το πρίσμα, υλοποιούνται σε συνεχή βάση επιμορφωτικά σεμινάρια καινοτομίας, δράσεις συμβουλευτικής σε θέματα καινοτομίας, δράσεις υποστήριξης επιχειρηματικών δικτύων, επιχειρηματικές αποστολές κ.α.

Στην  επιχειρηματική συνάντηση συμμετείχε πλήθος επιχειρήσεων από τον αγροδιατροφικό τομέα, οι οποίες ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα σχετικά προϊόντα που παρουσιάστηκαν. Επιπλέον, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής συνάντησης πραγματοποιήθηκαν επιμέρους συναντήσεις μεταξύ επιχειρήσεων προκειμένου να διερευνηθούν προοπτικές συνεργασίας, με σκοπό την σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών.

Οι παρευρισκόμενοι περιηγήθηκαν επίσης, βιωματικά στο εσωτερικό περιεχόμενο της «καινοτομίας», περνώντας για λίγο στην απέναντι όχθη, στην σκοπιά των ίδιων των επιχειρήσεων που αναπτύσσουν και εφαρμόζουν καινοτομίες σε νέες δημιουργικές διαδρομές, εν προκειμένω διαδρομές κρασιού, χοίρου, σαλιγκαριού. Αυτές τις διαδρομές παρουσίασε την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ στο Κέντρο Ελληνικής Παράδοσης.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ακολούθησε γευσιγνωσία με προϊόντα/προσφορά των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην εκδήλωση και με την ευγενική, φιλική, ουσιαστική και έμπρακτη συνδρομή των εμπειρογνωμόνων, κ.κ. Λαζαράκη και Μπαξεβάνη. 

*Η επιχειρηματική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Ενίσχυση της καινοτομίας και των μορφών συνεργασίας στις μικρές επιχειρήσεις» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Σχετικά αρχεία: