Αρχική Δελτία Τύπου ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ Επιχειρηματική συνάντηση του δικτύου «Συντονισμένη Διαχείριση Διάσπαρτων Ακινήτων» που διοργανώθηκε από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Επιχειρηματική συνάντηση του δικτύου «Συντονισμένη Διαχείριση Διάσπαρτων Ακινήτων» που διοργανώθηκε από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 18 Φεβρουάριος 2015 00:00

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 17/2/2015, η επιχειρηματική συνάντηση* του Δικτύου Συντονισμένης Διαχείρισης Διάσπαρτων Ακινήτων (Cluster of Real Estate Coordinated Services – CRECOS), με την υποστήριξη του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ. To επιχειρηματικό δίκτυο CRECOSαποτελείται από διάφορες ειδικότητες του κλάδου όπως μεσίτες, διαχειριστές ακινήτων, πιστοποιημένους εκτιμητές, μηχανικούς και φοροτεχνικούς και προσφέρει “μίας στάσης” οικονομικές υπηρεσίες ολοκληρωμένης διαχείρισης ακινήτων διάσπαρτων ανά την ελληνική επικράτεια.

Στην  επιχειρηματική συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Αθήνα), συμμετείχε πλήθος επιχειρήσεων από τον τομέα της διαχείρισης ακινήτων και άλλων ενδιαφερομένων μερών, οι οποίες ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις καινοτόμες υπηρεσίες που προσφέρονται. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Ένωση Μεσιτών Αμερικής (NAR), του  δικτύου CEREAN (Central European Real Estate Associations Network), της εταιρίας FLEXMLS καθώς και Τραπεζών, Δήμων και εκπροσώπων των ιδιοκτητών ακινήτων. Αξίζει να τονιστεί ότι στη συνάντηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη στρατηγική προσέγγισης της αγοράς των ομογενών της Αμερικής.

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής συνάντησης πραγματοποιήθηκαν επιμέρους συναντήσεις μεταξύ επιχειρήσεων, επαγγελματιών και φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό προκειμένου να διερευνηθούν προοπτικές συνεργασίας, με σκοπό την σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών.

Στο πλαίσιο των επιχειρηματικών συναντήσεων έγιναν παρουσιάσεις από τον κο ChrisPolychron, Πρόεδρο της Ένωσης Μεσιτών Αμερικής, τον κο Αντώνη Αγγελάκη, στέλεχος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ,  τον κο Νίκο Μανομενίδη συντονιστή του CRECOS, την κα Ειρήνη Παπαδοπούλου, διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του δικτύου CEREAN, τον κο DaleStinton, στέλεχος της Ένωσης Μεσιτών Αμερικής, τον κο SorinUndrea, στέλεχος FlexMLSEurope και τον κο Δημήτρη Σαμαρά Πρόεδρο του ομίλου εταιριών «Σαμαράς και Συνεργάτες».

Η  εν λόγω επιχειρηματική συνάντηση, πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επιχειρηματικής αποστολής του CRECOS στο Παρίσι το Δεκέμβριο του 2014, στο 68o ετήσιο συνέδριο της "FNAIM" (Ένωση Μεσιτών Γαλλίας) και της ημερίδας για την παρουσίαση του επιχειρηματικού δικτύου το Μάιο του 2014, δράσεις οι οποίες επίσης πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι δράσεις αυτές υλοποιούνται στο πλαίσιο ενός πακέτου ολοκληρωμένων δράσεων υποστήριξης της καινοτομίας και των συνεργατικών σχηματισμών του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, εντός του οποίου υποστηρίζεται και το επιχειρηματικό δίκτυο CRECOS.

 

*Η επιχειρηματική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Ενίσχυση της καινοτομίας και των μορφών συνεργασίας στις μικρές επιχειρήσεις» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.