Αρχική Ευρωπαϊκά Προγράμματα Progress Υλοποίηση Εργαστηρίων για την ισότητα των φύλων στα κέντρα λήψης οικονομικών αποφάσεων
Υλοποίηση Εργαστηρίων για την ισότητα των φύλων στα κέντρα λήψης οικονομικών αποφάσεων PDF Εκτύπωση E-mail

Το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Θετικές δράσεις υπέρ των γυναικών για την προώθησή τους στα κέντρα λήψης οικονομικών αποφάσεων» του ευρωπαϊκού προγράμματος PROGRESS, έχει αναλάβει τη διοργάνωση 7 εργαστηρίων (workshops), σε 7 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Βόλος (ένα εργαστήριο σε κάθε πόλη).

Στο εν λόγω πλαίσιο, το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής σε άνδρες και γυναίκες διευθυντές/διευθύντριες (managers), εκτελεστικούς/-ές διευθυντές/διευθύντριες (executive managers) και διευθύνοντες /διευθύνουσες συμβούλους (CEOs).

Τα εργαστήρια θα επικεντρωθούν σε ζητήματα ηγεσίας, κινητροδότησης, καθώς και εξισορρόπησης επαγγελματικής – προσωπικής/οικογενειακής ζωής.

Βασικός στόχος (τους) είναι η παρουσίαση και ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών που σχετίζονται με το φύλο και εφαρμόζονται ήδη σε ελληνικές ή/και ξένες εταιρείες, λαμβάνοντας υπ’όψιν τόσο στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσο και αποτελέσματα ερευνών μεγάλων εταιρειών, τα οποία καταδεικνύουν ότι η ισόρροπη συμμετοχή ανδρών και γυναικών στα κέντρα λήψης οικονομικών αποφάσεων και η διεύρυνση της εκπροσώπησης των γυναικών σε ηγετικές θέσεις συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός πιο δημιουργικού και καινοτομικού/καινοτόμου εργασιακού περιβάλλοντος, βελτιώνοντας την απόδοση των επιχειρήσεων, ενισχύοντας, παράλληλα, την  ανταγωνιστικότητά τους. Εν τούτοις, το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα λήψης οικονομικών αποφάσεων, τόσο σε εθνικό όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλό.

Για τη βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση του χρόνου, τα εργαστήρια θα έχουν διαδραστικό χαρακτήρα και θα είναι σύντομης χρονικής διάρκειας (μίας ημέρας -6 διδακτικών ωρών-), εξασφαλίζοντας και ενισχύοντας τη βιωματική συμμετοχή των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών, τον ενεργό και κεντρικό τους ρόλο , σε αυτά και τη δυνατότητα να παρουσιάσουν την εμπειρία τους, αλλά και τη δράση των εταιρειών τους στον εν λόγω τομέα.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο δύναται να περιληφθεί σε δράσεις των επιχειρήσεων για την ισότητα των φύλων στο πλαίσιο ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, αποτελώντας παράλληλα και μια πολύ ενδιαφέρουσα ευκαιρία για δικτύωση.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια δεν συνεπάγεται καμία οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες/ουσες, στους οποίους θα δοθεί και βεβαίωση συμμετοχής.

Πληροφορίες: ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, Ιωάννα Προφύρη, τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-8846852 (εσωτ.328), Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Σχετικά αρχεία: