Αρχική Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης ΕΥΔ ΕΠΑΕ Πράξη «2-Π. Πρόγραμμα κατάρτισης/επανακατάρτισης για αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους της οικονομίας με στόχο την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους στις 2 περιφέρειες σταδιακής εισόδου»
Πράξη «2-Π. Πρόγραμμα κατάρτισης/επανακατάρτισης για αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους της οικονομίας με στόχο την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους στις 2 περιφέρειες σταδιακής εισόδου» PDF Εκτύπωση E-mail

H Πράξη «2-Π. Πρόγραμμα κατάρτισης/επανακατάρτισης για αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους της οικονομίας με στόχο την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τους στις 2 περιφέρειες σταδιακής εισόδου» αφορά στην αναβάθμιση των προσόντων εργαζομένων και αυτοαπασχολουμένων σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων της οικονομίας μέσω προγραμμάτων κατάρτισης/επανακατάρτισης (συνολικής διάρκειας 40 ωρών έκαστο) στα εξής θεματικά αντικείμενα:

  1. «Έξοδος από την κρίση: Τεχνικές παρέμβασης στην λειτουργία της επιχείρησης και αντιμετώπιση της κρίσης και της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας - Η λειτουργία της επιχείρησης στο περιβάλλον της Οικονομικής Κρίσης»
  2. «Έξοδος από την κρίση: Πράσινη επιχειρηματικότητα - Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) – Κοινωνική Οικονομία»
  3. «Έξοδος από την κρίση: Κλαδικοί σχηματισμοί – Συστάδες Επιχειρήσεων»
  4. «Οργάνωση και λειτουργία μικρής και πολύ μικρής επιχείρησης - "Business to Business"»
  5. «Οργάνωση και λειτουργία μικρής και πολύ μικρής επιχείρησης - Υποχρεώσεις έναντι Δημοσίων Φορέων / Οργανισμών και Τρίτων»
  6. «Διερεύνηση εναλλακτικών προμηθευτών, έξυπνες αγορές και διαπραγμάτευση»
  7. «Εφοδιαστική διαχείριση (logistics management)»
  8. «Γενική Οικονομική Εκπαίδευση»
  9. «Οργανωτικές Ικανότητες»
  10. «Ικανότητα επικοινωνίας»
  11. «Ικανότητα διαχείρισης συγκρούσεων στο χώρο εργασίας»

Οι ενέργειες κατάρτισης αναμένεται να αντιμετωπίσουν: την έλλειψη αναβαθμισμένων προσόντων του ανθρώπινου δυναμικού των επιχειρήσεων, την έλλειψη «κουλτούρας» αναφορικά με τη σημαντικότητα των ενεργειών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων, τη μονοδιάστατη οπτική αντίληψης της έννοιας της επιχειρηματικότητας και την σημερινή οικονομική δυσχέρεια των επιχειρήσεων για επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, που λόγω της οικονομικής κρίσης λαμβάνεται μόνο ως κόστος.

Τα εγκεκριμένα ποσοτικά στοιχεία υλοποίησης φυσικού αντικειμένου της Πράξης παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα:

ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΡΑΞΗΣ 2-Π.
 
Υποέργο 1.
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Υποέργο 2.
ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΣΥΝΟΛΑ
ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ
408
272
680
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
20
14
34

Τα υποέργα της Πράξης θα εκτελεστούν από την Ένωση Φορέων, αποτελούμενη από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ (Συντονιστής Ένωσης Φορέων και ως εκ τούτου Επικεφαλής Δικαιούχος), ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ, ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ ΑΕ, ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, ΚΕΚ ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ΚΑΕΛΕ ΕΣΕΕ με βάση την αρμοδιότητα, εξειδίκευση και εμπειρία των μελών της επί των προς υλοποίηση τμημάτων του Φυσικού Αντικειμένου.

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 05 Δεκέμβριος 2012 12:03