Αρχική Γενικά Θέματα ΜMΕ Ωράριο - Εκπτώσεις - Πολυκαταστήματα
Ωράριο - Εκπτώσεις - Πολυκαταστήματα PDF Εκτύπωση E-mail


Περιεχόμενο

Οι βασικοίστόχοι της έρευνας ήταν:

  1. Η εκτίµηση των συνεπειών του διευρυµένου ωραρίου στην εµπορική κίνηση και στην απασχόληση. Η περίοδος των εκπτώσεων αποτέλεσε µια επιπλέον ευκαιρία να εξεταστούν στην πράξη ποιες είναι οι συνέπειες του διευρυµένου ωραρίου εξαιτίας του ειδικού διευρυµένου ωραρίου λειτουργίας που πρότεινε οΕµπορικός Σύλλογος Αθήνας στα µέλη του. Το ωράριο που προτάθηκε βρίσκεται πολύ κοντά στο διευρυµένο ωράριο λειτουργίας το οποίο ψηφίστηκε από την Βουλή το φθινόπωρο.
  2. Η καταγραφή των απόψεων των καταστηµαταρχών σχετικά µε τις προτάσεις για λειτουργία των καταστηµάτων ορισµένες Κυριακές το χρόνο.
  3. Η καταγραφή των απόψεων των καταστηµαταρχών σχετικά µε τις συνέπειες στον κύκλο εργασιών τους του διευρυµένου ωραρίου και του ανοίγµατος µεγάλωνυπερκαταστηµάτων.

 

Η έρευνα βασίστηκε σε κλειστό ερωτηµατολόγιο 13 ερωτήσεων και πραγµατοποιήθηκε την περίοδο 24/2-10/3 µέσω απευθείας συνεντεύξεων. Το δείγµα επιλέχθηκε µε τη µέθοδο της στρωµατοποιηµένης δειγµατοληψίας και αποτελεί το 20% του συνολικού πληθυσµού των καταστηµάτων των περιοχών που τελικά επιλέχθηκαν. Από το δείγµα της έρευνας εξαιρέθηκαν τα πολυώροφα εµπορικά καταστήµατα, τα οποία ωστόσο περιλήφθηκαν στο συνολικό πληθυσµό εκ του οποίου επιλέχθηκε το δείγµα.

 
Συντάκτης

Τμήμα Τεκμηρίωσης ΓΣΕΒΕΕ

 
Επισυναπτόμενα

Επισυναπτόμενα
Μέγεθος ΑρχείουΜέγεθος ΑρχείουΤελευταία Τροποποίηση
Download this file (wrario_ekptwseis_2006.pdf)Κείμενο μελέτης0 Kb02/09/11 15:42